Jagen en werken met de Duitse Staande Korthaar, dat heeft mijn passie voor dit ras doen aanwakkeren. Mijn motivatie om een kennel op te richten ligt hieraan ten grondslag.

Sinds mijn 10e mocht ik op jacht met mijn vader en grootvader. De natuur in en alles mee maken wat met de jacht te maken had, van nazoeken tot slachten en eten. Alle wijsheid heb ik aan hen te danken.
Mijn vader was visser op een garnalen kotter. In zijn vrije tijd was hij te vinden als jager in de polder van Huisduinen. Ik fungeerde als jachthond en werd beveelt tot fotonazoeken en apporteren tot in de sloot aan toe. Prachtig, maar helaas met alle gevolgen van dien; nat, kou, blubber en de nodige verwondingen. Een jachthond heeft maar wat te verduren… alle respect.

Ik begon een verzet en was al snel in conflict met de jager. De hond was in aantocht. Bij gebrek aan tijd en aandacht werd het een voor-de-kachel-en-knuffel hond. Dat betekende in de praktijk dat ik weer aan het apporteren raakte en na de jacht naast de hond lag op te warmen voor de kachel…

Sinds 2008 jaag ik ook op grof wild en zodoende kwam ik in contact met de Duitse Staande Korthaar. Een allround hond: voorjagen en nazoeken, precies wat ik zocht. Met verbazing heb ik gekeken naar de werkwijze van dit ras. Passie, kracht, snelheid, leergierig en bovenal lief. Zo een veelzijdige hond had ik nog niet in de jacht meegemaakt.

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat er anno 2013 niet meer zonder hond gejaagd kan worden vanuit een weidelijke overweging. Mede door deze overtuiging ben ik fokker geworden. Ook lijkt het me prachtig om als begeleider en trainer te mogen fungeren in de ontwikkeling van de nakomelingen.

Voor ieder veel Waidmansheil,

Erwin Smit

 

 

 


 

Kennel Vonmesdag-Vuurtoren sinds 2012

In 2012 werd Catja Vom Esternhof gedekt door Branco van de Varenbeek, het nestje dat daarop volgde bestond uit 8 gezonde Duitse Staande Korthaar pups. 

DSC_0138IMG_6704

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2015 werd Catja Vom Esternhof gedekt door Flash van de Stoomdrift, zei brachten 5 gezonde Duitse Staande korthaar pups ter wereld.
Von Mesdag Vuurtoren heeft uit dit nestje een reu en een teef gehouden; Blaser von Mesdag Vuurtoren en Bailey von Mesdag Vuurtoren.

IMG_1377IMG_1343

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Martini Dogshow 4 maart 2017

Vol spanning vertrokken wij op vrijdag 5 maart vroeg in de ochtend naar Groningen. Het was de eerste exterieur show voor Blaser en Bailey die nu iets ouder dan een jaar zijn en dus in de jeugdklas zitten, Catja was ook mee maar alleen voor de gezelligheid. Natuurlijk hadden we geoefend met de honden voor de show, maar een eerste keer blijft spannend, hoe reageert de hond op de drukte? Op de spanning


Blaser mocht als eerste DSK de ring in, hij liep alsof hij het al jaren deed zo rustig en stabiel, hij behaalde een Uitmuntend en een tweede plaats van de DSK reuen. Hij was de enigste reu uit de jeugdklasse en ging automatisch door voor beste jeugdhond DSK.
Bailey liep ook heel mooi, ze wist precies wat ze moest doen en was heel rustig onder de druk. Bailey heeft naast een Uitmuntend ook een eerste plek van de teven bemachtigd, zij heeft haar eerste CAC behaald! Bailey kreeg helaas niet de titel BOB, maar behaalde wel een mooie tweede plaats.
Ook Bailey was de enigste jeugdhond van de teven, en zo stonden Bailey en Blaser tegenover elkaar in de ring voor titel Beste Jeugdhond, de keurmeester, dhr. Collette Muldoon, had een lastige keuze te maken, maar besloot Bailey uit te roepen tot Beste Jeugdhond DSK.

 

16865026_736195019870501_7299088547158211078_n

17098370_736195033203833_8073987414842527390_n

 

 

Na het behalen van deze super titels en beoordelingen werden de honden uiteraard beloond voor hun brave gedrag en mooie zijn bij één van de stands die de meest heerlijke traktaties verkochten.
Toen de show op zijn einde liep, zijn we vol trots en gepaste blijheid én met onze zeer vermoeide kortharen weer richting de auto, op naar huis! Uiteindelijk hopen we alle benodigde titels en beoordelingen te mogen behalen om ook Bailey te laten dekken en Blaser als dekreu te mogen inzetten. Tot die tijd zal Catja na de zomer nogmaals worden gedekt en verwachten wij dan nog een laatste nestje pups van haar!

IMG_5825IMG_3857